VCA – Logipix videó analízis


VCA – Logipix videó analízis

LOGIPIX által fejlesztett hardver alapú videó tartalomelemző számos alkalmazást kínál, amely jelentősen megkönnyíti a felügyeleti munkát. A rendszer automatikusan felismeri és beazonosítja a közúti szabálysértéseket vagy akár a gyanús eseményeket a városban vagy ipari parkokban. A videók azonnal lementésre kerülnek további ügyintézés céljából. A videók minősége és kezelése megfelelő ahhoz, hogy később cáfolhatatlan bizonyítékként szolgálhassanak.

 

A VCA rendszer alkalmazásai

  • Stop táblán áthaladás érzékelése
  • Piros lámpán áthaladás érzékelése
  • Busz sávban haladás érzékelése
  • Parkolási szabálysértés
  • Forgalomszámlálás
  • Egyirányú forgalom megsértése
  • Parkolási szabály megsértése
  • Sebességmérés
  • Autópályák, utak forgalmi irányának megsértése
  • Kamionparkoló telítettség figyelés

 

A VCA rendszer felépítése

 

A VCA rendszer tulajdonságai

A  csúcskategóriás multi – megapixeles kamerák és IR vakuk

A széles dinamika tartományú multi-megapixel kamerák 14 MP és 20 MP felbontásúak. Az átlagosnál nagyobb a CMOS szenzorjuk mérete. A videó elemzés alapjául az óriási képfelbontás és a magas frame társul. Mivel a kamerák nagy területeket fednek le ezért egyetlen eszközzel lehetséges több sáv megfigyelése. A speciálisan kifejlesztett, integrált LOGIPIX IR vakunak köszönhetően a kamerák éles és részletes képet készítenek a rendszámról még extrém körülmények között is, amikor a vakító fényszórók akadályozzák a látási viszonyokat. Ezek növelik a VCA alkalmazások megbízhatóságát és az automatizálás folyamatok hibátlan működését.

 

Nagy képfrissítési sebesség

A Logipix kamerák 20 képkocka/másodperc (FPS) képfrissítési idővel dolgoznak teljes felbontás mellett. Ez a magas FPS teszi lehetővé, hogy a rendszer pontosan meg tudja határozni a járművek helyzetét és sebességét.

 

Vizuálisan veszteségmentes JPEG2000 tömörítési szabvány

A JPEG2000 tömörítési szabvány a nagy felbontású képek miatt került kifejlesztésre, ahol a skálázhatóság az egyik legfontosabb jellemző. Ez biztosítja a magas minőségű képeket, miközben a fájl mérete kicsi marad. A JPEG2000 wavelet alapú kép tömörítési eljárás, amely lehetővé teszi a rendszer rugalmas sávszélesség kezelését.

 

Privát maszk

A privát maszk segítségével az adott képen a privát területek elmosódva látszódnak, így a megfigyelő rendszer a helyi adatvédelmi törvényekkel harmonizálnak.

 

Erősebb NVR

Nagyobb teljesítmény, gyorsabb processzor és nagyobb memória biztosítja a videó tartalomelemzést az éppen kijelölt hálózati videó rögzítőn, amelyen éppen fut a LOGIPIX Traffic Control rendszer. A beépített I / O panelre könnyedén csatlakoztatható külső rendszerek is.

 

Rendszámfelismerés és adatbázis keresés

A Logipix kamerák 20 kép/s-os képfrissítéssel továbbítják az adatokat teljes felbontás mellett. per másodperc (FPS) kép frissítési sebesség teljes felbontású szinten. Ez a magas FPS teszi lehetővé, hogy a rendszer pontosan meg tudja határozni a járművek helyzetét és sebességét. A rendszer automatikusan felismeri a rendszámtáblákat, majd az adatokat átküldi az azonosításhoz illetve további feldolgozásra. a Logipix Traffic Control rendszer képes a hatósági adatbázisokkal együttdolgozni.

 

Irányítási és ellenőrzési központ

A LOGIPIX rendszer egyszerre több irányítási és ellenőrzési központot támogat, ahol részben vagy teljesen  képesek a jogosultsággal rendelkező ügyintézők a rendszert felügyelni, kezelni.

 

Felhasználóbarát felület

A Logipix rendszer tervezésekor ügyeltek a felhasználóbarát menedzselési felület kialakításán. Akár néhány perc alatt elsajátítható a VCA rendszer működése.

 

Szabálysértések megerősítése

Az engedéllyel rendelkező ügyintéző miután megerősítette a szabálysértést a rendszer továbbküldi az adatokat a büntetés kiadására.

 

A szabálysértések kezelésének menete